Wat is het verschil tussen een bed en een boxspring?
18 december 2023 
in Bedden
2 min. leestijd

Wat is het verschil tussen een bed en een boxspring?

Een bed en een boxspring zijn niet hetzelfde, het zijn twee verschillende soorten slaapsystemen.
Het belangrijkste verschillen tussen deze twee is misschien wel de opbouw.
In dit blog leggen we de verschillen uit.

Auping bed versus boxspring

Opbouw

Bed
Een bed bestaat meestal uit een bedframe, een bodem en een matras. Het bedframe kan van verschillende materialen zijn gemaakt, zoals hout, metaal of kunststof.

De bodem is een raamwerk van latten of een spiraalbodem. Het kan ook een verstelbaar mechanisme hebben om de hoogte of de hoek van het hoofd- en voeteneinde aan te passen.

Auping bed noble

Boxspring
Een boxspring is een ander type bed en bestaat meestal uit twee of drie lagen; een bedbodem, een matras en optioneel een topmatras wanneer u kiest voor een boxspring matras.

De lattenbodem is vervangen door een verende box met binnenvering. Deze boxspring zorgt voor extra veerkracht en comfort. Bovenop de boxspring wordt een matras geplaatst, waardoor het een dubbele matrasconstructie heeft. Soms wordt er ook nog een topmatras bovenop gelegd, voor extra comfort.

Auping Boxspring

Comfort

Bed
Het comfort van een bed hangt grotendeels af van de kwaliteit van de bodem en het gebruikte matras. Er zijn verschillende soorten matrassen. Bij Auping gaan we uit van een Bodytype. Op deze manier vinden we het perfecte matras bij uw lichaam. Bezoek onze showroom om het zelf te ervaren.

Boxspring
Een boxspring staat bekend om de verende box, die extra ondersteuning en veerkracht biedt. Het gebruik van binnenvering in zowel de box als de matras draagt bij aan het totale comfort.
Boxsprings worden vaak beschouwd als luxueuzer en comfortabeler dan traditionele bedden.

 Auping Boxspring Luxe

Hoogte
Bedhoogtes kunnen variëren afhankelijk van het ontwerp van het bedframe en de bodem. Boxsprings zijn over het algemeen hoger dan traditionele bedden, vanwege de verende box en de matrasconstructie. Dit kan het gemakkelijker maken om in en uit bed te stappen.

Uiterlijk

Bed
Bedframes zijn er in verschillende, uiteenlopende ontwerpen en stijlen, waardoor ze geschikt zijn voor diverse interieur stijlen. Ze kunnen minimalistisch, modern of klassiek zijn.

Auping bed noble detail hout

Boxspring
Boxsprings hebben vaak een kenmerkend uiterlijk door de gestoffeerde box en het gebruik van verschillende stoffen en texturen. Een boxspring wordt ook wel eens een ‘hotelbed’ genoemd. In de meeste hotelkamers staan namelijk boxsprings, want ze hebben een chique, comfortabele en uitnodigende uitstraling. Boxsprings kunnen worden uitgevoerd in stof of leder, terwijl bedden vaak van hout of metaal worden gemaakt.

Kort samengevat wordt het woord ''bed'' dus in bredere zin gebruikt. Een bed kan verschillende soorten bedframes en bodems kan omvatten, terwijl een boxspring specifiek verwijst naar een bedtype met een verende box als basis. Boxsprings worden vaak gekozen vanwege het extra comfort en luxe uitstraling. Bij QiiD Beds kunnen wij u adviseren in zowel bedden als boxsprings. Ook kunt u in zowel onze Auping Studio als onze Nilson Studio proef liggen.

Reactie plaatsen