Header auping

Auping Studio

By QiiD Gorinchem

Welkom in de wereld van Auping, waar een uitgeruste wereld een mooiere wereld is.

Al meer dan 130 jaar werkt Auping aan de beste manieren om uit te rusten.

Alles was dit merk doet is gericht op het brengen van rust. Ieder Auping bed is maatwerk, handwerk en vakwerk. Elk bed wordt gemaakt met aandacht voor detail, het milieu en de toekomst.

QiiD Beds Auping
Auping bed detail

Geschiedenis

Bij Auping worden bedden en matrassen op maat gemaakt, voor een zo goed mogelijke nachtrust. Een Auping is dus niet zomaar een bed of een matras, het is een overtuiging: een uitgeruste wereld is een mooiere wereld.


Eind 19e eeuw begon het met het ontwerp van een ziekenhuisbed. In 1888 kreeg smid Johannes Auping, de grondlegger van het merk, de opdracht om een ziekenhuisbed te ontwerpen voor het Amsterdamse Burgerziekenhuis.

Toen al was Johannes er van overtuigd dat slaapcomfort dé voorwaarde is voor een herstellende nachtrust. Hij ontwierp een hygiënisch en praktisch bed met voor het eerst ook een spiraalbodem. Dit ledikant werd het startschot voor een bloeiend bedrijf.

Auping header groen

Design

Auping lanceerde diverse innovaties op de markt, de ene iconischer dan de andere. Door altijd rekening te houden met de wensen van de consument, verzekerde Auping zichzelf een brede klantenkring. In de jaren twintig waren de huizen in Nederland bijvoorbeeld klein, dus ontwierp technisch directeur Welschen in 1925 een opklapbed. Auping ging mee met z’n tijd en breidde vanaf de jaren 30 de focus van praktisch en comfortabel uit naar stijlvol en design. Zo ontwikkelde Auping in de jaren dertig zelfs een volledige meubelcollectie in Bauhaus stijl.

Al sinds de oprichting van Auping staan duurzaamheid en innovatief design centraal.


Johannes Auping heeft met zijn filosofie het bedrijf gevormd. In 1973 werd een ander iconisch bed aan de collectie toegevoegd, de Auping Auronde door Frans de la Haye. Auronde is gemaakt van beukenhout met kenmerkende aluminium details en gebogen poten. Ontwerper de la Haye wilde een duurzaam en modern bed maken. Het is het eerste bed waar luxe en comfort worden samengebracht.

Auping Collectie

Auping Boxsprings

Boxsprings

Kies de boxspring van uw dromen en stel deze helemaal naar wens samen: kies de stof, de kleur en de accessoires.Auping bed

Bedden

De Auping collectie bestaat uit 5 bedden die u helemaal naar wens kunt personaliseren. Kies het materiaal, de kleur en de accessoires.Auping matrassen

Matrassen

Auping heeft meer dan 40 matrassen. Kies voor een Inizio, Adagio, Evolve, Elysium of Elite matras, allemaal verkrijgbaar in 3 hardheden. Daarnaast zijn Evolve, Elysium en Elite beschikbaar in 4 bodytypes.
Auping bed bodems

Bedbodems

Met een goede bedbodem krijgen u en uw matras de beste ondersteuning zodat u elke nacht heerlijk kunt slapen. Alle bedbodems van Auping zijn spiraalbodems. 
Auping Bedlinnen

Bedlinnen

Bekijk hier de collectie dekbedovertrekken, hoofdkussens, hoeslakens, spreien en kussenslopen  van Auping met verschillende prints, kleuren en materialen.


Auping Studio by QiiD Gorinchem
In onze Auping Studio vindt u maar liefst negen bedden van dit Nederlandse merk en bijna alle mogelijke matras varianten. Onze slaap experts helpen u graag bij het samenstellen van het juiste bed. Ook kunnen zij een compleet slaapkamer ontwerp voor u maken. Kom eens langs om inspiratie op te doen of maak een afspraak. 
Auping Studio Gorinchem footer

Benieuwd naar Auping?

Maak nu vrijblijvend een afspraak