Natuurlijk Slapen
17 mei 2022 
in Bedden
2 min. leestijd

Natuurlijk Slapen

We grijpen steeds meer terug naar natuurlijke materialen en de natuur. Geen wonder dus dat ook steeds meer mensen de voorkeur geven aan slapen op natuurlijke materialen. 

Natuurlijke materialen slapen niet alleen heel aangenaam, het is ook nog eens gezond en duurzaam om er op te slapen. In dit blog leggen we uit waarom.

Nilson beds natuurlijk slapen

Natuurlijke materialen 

Van de massief houten bodems tot de afdeklaag van paardenhaar, Nilson bedden worden compleet opgebouwd uit natuurlijke materialen. Een Nilson bed bestaat uit een massief houten frame en de pocketveren zijn afgedekt met wol, katoen en paardenhaar. Deze natuurlijke materialen hebben zich bewezen als de beste vocht- en klimaatregelaars. Bovendien zorgt de kwaliteit van deze materialen voor een lange levensduur. 

De eigenschappen op een rijtje 

Zuivere wol 

Dit materiaal heeft de unieke eigenschap om af te koelen als het warm is en te verwarmen als het koud is. Wol is dus een uitstekende temperatuurregelaar. Daarnaast is wol elastisch, waardoor het zich makkelijk aanpast aan uw lichaam.

Katoen 

Zacht katoen is zeer absorberend en ademend. Het zorgt voor een luchtig en droog klimaat in bed.

Paardenhaar 

Paardenhaar is sterk en heeft een open structuur, hierdoor is een optimale luchtcirculatie mogelijk. Het paardenhaar waar Nilson mee werkt, is afkomstig van de manen en de staart van het paard. 

Nilson beds natuurlijk slapen

De voordelen van natuurlijke materialen

De perfecte temperatuur
Tijdens het slapen verliezen we veel vocht, dankzij de natuurlijke materialen met hun open celstructuur hebben Nilson bedden een goede ventilatie. De natuurlijke materialen dragen ook bij om u warm te houden wanneer het koud is en koel wanneer het buiten warm is.

Biologisch & Duurzaam
De materialen in een Nilson bed zijn 100% biologisch. Er wordt bij de productie zo veel mogelijk rekening gehouden met mens, dier en milieu. Doordat er eersteklas materialen worden gebruikt hebben Nilson matrassen gemiddeld een langere levensduur. Als uw matras dan op ten duur toch vervangen moet worden, zijn de materialen natuurlijk afbreekbaar.

Comfort
Dankzij de natuurlijke materialen is het comfort van een Nilson bed subliem, de natuurlijke materialen zijn elastisch, voelen comfortabel en zweten minder dan synthetische materialen. De elasticiteit van de materialen zorgt ervoor dat het matras gemakkelijk zal vormen naar uw lichaam.

Anti-allergeen
Natuurlijke materialen als wol hebben een zelfreinigende functie en zijn anti-allergeen. Dankzij het droge klimaat dat deze materialen creëren, heeft ongedierte als huisstofmijt en bacteriën minder kans. De hoezen van de Nilson topmatrassen zijn gemaakt van speciaal geweven katoen, dit is vuilafstotend en stofdicht.

Nilson Concecptstore

Showroommodellen

Bij de Nilson Conceptstore ervaart u de natuurlijke bedden van Nilson zelf, in een stijlvolle slaapkamer setting. Op het moment zijn enkele showroommodellen aantrekkelijk geprijsd, met kortingen oplopend tot wel 30%. Vraag ernaar in onze showroom.


Reactie plaatsen