Marcel Wolterinck
01 juli 2024 
in Bedden
2 min. leestijd

Marcel Wolterinck

Marcel Wolterinck is een toonaangevende Nederlandse designer die bekend staat om zijn oog voor detail en stijlvolle ontwerpen in zowel architectuur als productontwikkeling. Nilson werkt al geruime tijd samen met deze vooraanstaande designer uit Laren.

Marcel Wolterinck

Met een indrukwekkende carrière die begon in de bloemsierkunst, heeft Wolterinck een unieke stijl ontwikkeld die gekenmerkt wordt door een harmonieuze balans tussen eenvoud, luxe en functionaliteit. Zijn ontwerpen weerspiegelen een diepgaande waardering voor natuurlijke materialen en een verfijnde vormgeving, wat resulteert in ruimtes die zowel sereen als uitnodigend zijn. Zijn decoratieve afstyling maakt de projecten bijzonder persoonlijk.  Wolterinck's werk varieert van exclusieve woningen en tuinontwerpen tot verfijnde meubelcollecties en accessoires, waarbij elk project getuigt van zijn ongeëvenaarde vakmanschap en creatieve visie. 

Marcel Wolterinck Nilson beds

Wolterinck en Nilson

De samenwerking tussen Wolterinck en Nilson, is een perfecte samensmelting van vakmanschap en stijl. Dit partnerschap brengt het beste van beide werelden samen: de stijlvolle en innovatieve benadering van Wolterinck en ongeëvenaarde kwaliteit en comfort van Nilson.

Nilson bed sea zijaanzicht

Marcel Wolterinck heeft zijn unieke visie toegepast op verschillende ontwerpen voor de collectie van Nilson. Het resultaat is een reeks bedden die niet alleen prachtig zijn, maar ook ontworpen om de ultieme slaapervaring te bieden. Door gebruik te maken van hoogwaardige materialen en een verfijnde afwerking, weerspiegelt elk ontwerp de luxe en elegantie waar zowel Wolterinck als Nilson voor staan.

Deze samenwerking gaat verder dan enkel esthetiek; het draait ook om het creëren van een gevoel van welzijn en rust. De bedden zijn ontworpen om een oase van comfort te bieden, waarbij ergonomie en comfort centraal staan. De Marcel Wolterinck collectie voor Nilson belooft een harmonieuze toevoeging te zijn aan elk interieur, waarbij design en comfort naadloos samenkomen. 


Wolterinck ontwerpen voor Nilson

De ontwerpen van Wolterinck zijn puur maatwerk, evenals bij Nilson. Hoewel geen twee ontwerpen van Wolterinck hetzelfde zijn, worden in alle projecten subtiele kleurenpaletten van aardse tinten en veelal natuurlijke materialen toegepast. 

Inmiddels heeft Wolterinck een indrukwekkend aantal ontwerpen voor Nilson op zijn naam staan. De gehele Menton serie, het Marseille bed, De Sea serie en de Liverno serie. Het Livorno bed is als laatst toegevoegd aan de collectie en is een combinatie van blokvormige elementen die in hoogte variëren. De losse elementen kunnen worden gebruikt als verlengstuk van het bed, als bank, console of als kaptafel. Wolterinck liet zich voor dit model inspireren door minimalistisch Italiaans design met de kenmerkende lage meubels. De warme tinten doen denken aan terracotta kleuren uit Toscane. 

Nilsons Beds Wolteriinck Livorno

Ontdek de uitzonderlijke collectie nu in onze Nilson Concept Store, ervaar de perfecte nachtrust die voortkomt uit de samensmelting van Wolterinck's design expertise en Nilson's vakmanschap.

Reactie plaatsen