Wolterinck & Nilson Beds
19 juli 2022 
in Bedden
2 min. leestijd

Wolterinck & Nilson Beds

Bij Nilson werken we vol passie aan het ontwerpen en produceren van exclusieve bedden. Om het hoogste haalbare slaapcomfort te garanderen wordt er zoveel mogelijk gewerkt met natuurlijke materialen.

Elk bed wordt op ambachtelijke wijze gemaakt door vakmensen in Nederland. Dit resulteert in hoge kwaliteit en korte levertijden. Dankzij het maatwerk dat we leveren kunnen we tegemoetkomen aan uw persoonlijke wensen. De complete collectie bedden, hoofdborden, meubels, bedlinnen en verlichting maakt Nilson uniek.

In het atelier van Nilson komen de waardevolle ingrediënten uit de natuur, het karakter van de materialen en de nauwkeurigheid van de vakman samen. Hiernaast werkt Nilson samen met de meest vooraanstaande designers. In dit blog meer over de duurzame samenwerking met Marcel Wolterinck.

Marcel Wolterinck Nilson beds

Marcel Wolterinck

Al ruim 25 jaar ontwerpt Wolterinck interieurs, tuinen en producten die een herkenbaar signatuur dragen. Zijn ideeën over design, vormgeving en styling zijn inmiddels in diverse koffietafelboeken vastgelegd. De wereld mooier maken door de totale woonbeleving te regisseren, tot in de kleinste details, dat is wat hij het liefst doet.

Oprichter en creatief directeur Marcel Wolterinck (Groenlo, 1960) begon zijn carrière als meesterbinder, de hoogste graad in de bloemsierkunst. Hij had zijn eigen bloemenzaak en verzorgde de aankleding van grote evenementen in binnen- en buitenland. Zo decoreerde hij maar liefst vijf keer een evenement op de Amerikaanse ambassade in Washington, waarvan één keer met 11.000 tulpen.

Nilson Bed Marseille

Steeds vaker werd hij gevraagd om interieurs van exclusieve huizen op de mooiste plekken op aarde te ontwerpen. De overstap naar de interieur wereld was zo al snel een feit en het duurde niet lang of daar kwamen architectuur, tuinen en producten bij. Op deze manier groeide Wolterinck uit tot het bedrijf dat het vandaag de dag is; een high-end ontwerpbureau met een eigen showroom in Laren en een lange en indrukwekkende staat van dienst op het gebied van interieur, exterieur en tuinen voor particuliere en zakelijke klanten wereldwijd. Dit alles is onstaan vanuit Wolterincks behoefte om schoonheid te creëren.

Wolterinck & Nilson Beds

Een ontwerp van Wolterinck is maatwerk, op alle niveaus, evenals bij Nilson Beds. Hoewel geen twee ontwerpen van Wolterinck hetzelfde zijn, worden in alle projecten subtiele kleurenpaletten van aardse tinten en verfijnde, veelal natuurlijke materialen toegepast. Ook een optimale balans tussen functionaliteit en schoonheid is kenmerkend voor zijn stijl.

Nilson Beds Menton

Inmiddels heeft Wolterinck een indrukwekkend aantal bedden voor Nilson mogen ontwerpen, namelijk de gehele Menton serie, het Marseille bed, het Sea bed en de Liverno serie. Het Livorno bed is als laatst toegevoegd aan de collectie en is een combinatie van blokvormige elementen die in hoogte variëren. Qua materiaal is er gewerkt met contrasten: hard versus zacht en mat versus glanzend. Wolterinck liet zich voor dit ontwerp inspireren door minimalistisch Italiaans design met de kenmerkende lage meubels. De warme tinten doen denken aan terracotta uit Toscane.

Reactie plaatsen