Hotel The Noblemen
13 december 2022 
2 min. leestijd

Hotel The Noblemen

Onze Nilson bedden zijn handgemaakt en van de beste kwaliteit. Hierdoor zijn ze niet alleen geschikt voor thuis, maar ook voor luxe hotels. In dit blog kijken we weer binnen bij één van de hotels waar u op een Nilson bed kunt overnachten.

Terug in de tijd

Nederland beleefde in de 17e eeuw een periode van grote welvaart. Daarom wordt het door sommige ook wel ''De Nederlandse Gouden Eeuw'' genoemd.  Het begon met de oprichting van de Oost-Indische Compagnie. Dit was een van de eerste megacorporaties ter wereld. Vanuit Nederlandse havens voeren schepen de wereld rond om goederen en specerijen te verhandelen. Mensen uit het buitenland stroomde toe om hun geluk te beproefden in de toenmalige Nederlandse Republiek. Hoe mooi deze tijd ook leek voor Nederland, er waren ook negatieve kanten, waaronder gewelddadige kolonisatie en de slavernijhandel.

Hotel The Nobleman 

Amsterdam

Dankzij de immigratie werd Amsterdam al snel de belangrijkste handels- en industriestad ter wereld, met een groei van 30.000 naar 160.000 inwoners in slechts een paar decennia. De inmiddels beroemde Amsterdamse grachten werden gegraven, waar de rijke edelen en kooplieden uit binnen- en buitenland hun huizen bouwden. De rijkdom van die tijd is nog steeds zichtbaar in de architectuur van enkele van de oorspronkelijke 17e-eeuwse huizen langs de grachten. 

 Hotel The Nobleman

The Noblemen

Hotel The Noblemen is gelegen aan de Leidsegracht. De eerste eigenaar van het perceel op nummer 14 was Isaac Foucquier, die het in 1666 kocht, samen met het aangrenzende perceel aan de Keizersgracht. Foucquier was een handelaar in marmer en handelde langs de Middellandse Zeekust. Op de begane grond en eerste verdieping van het hotel is nog steeds het originele marmer zichtbaar dat hij gebruikte bij het bouwen van zijn huis. In de loop der jaren werd het huis eigendom van een reeks verschillende mensen, velen van hen waren edellieden. Vandaar de naam voor het hotel.

Hotel The Nobleman Nilson bed

 Thema kamers

De meeste kamers in het hotel zijn gethematiseerd en kunnen in verband worden gebracht met mensen die in de Gouden Eeuw aan dit specifieke stuk van de gracht woonden.
De oprichters van het hotel hopen op deze manier dat hun opmerkelijke verhalen tot leven komen in de inrichting van het hotel. Dat u het gevoel krijgt dat u loopt, waar de ‘’Noblemen ‘’ooit liepen. In een turbulente tijd in de geschiedenis die Amsterdam heeft gemaakt tot de stad die het nu is.

 Hotel The Nobleman Nilson bed

Alle 13 kamers van Hotel The Noblemen zijn uniek qua thema, grote, faciliteiten en geschiedenis. Of u nu de Michiel de Ruyter, Abel Tasman of Pieter Corneliszoon Hooft kamer heeft, allen zijn voorzien van comfortabele Nilson-bedden. Zo wordt u uitgerust wakker en kunt u heerlijk van Amsterdam genieten.

Een Nilson bed uitproberen zonder overnachting? Dat kan uiteraard ook, bezoek onze Nilson Conceptstore in Gorinchem en ervaar onze bedden zelf!

Reactie plaatsen