Hoe het begon voor Auping...
27 maart 2024 
in Bedden
1 min. leestijd

Hoe het begon voor Auping...

Auping gelooft dat een uitgeruste wereld, een betere wereld is. Daarom werkt het merk inmiddels al meer dan 130 jaar aan het brengen van rust. In dit blog delen we de geschiedenis van dit Nederlandse merk met u.

Auping Ledikant 

Het verhaal van Auping begint al in 1888, als Johannes Auping, op dat moment smid in Deventer, opdracht krijgt van een plaatselijk ziekenhuis om een groot aantal hygiënische bedden te leveren. Hij ontwerpt dan zelf de iconische spiralen bedbodem. Dankzij zijn open structuur ventileert deze bodem goed. Toen al was hij ervan overtuigd dat slaapcomfort dé voorwaarde is voor een herstellende nachtrust. Tot op de dag van vandaag heeft elk Auping bed nog altijd een spiraalbodem. 

Auping opklapbed

Innovaties

De spiraalbodem was niet de enige ontdekking van Auping. In de jaren die volgden lanceerde Auping talloze innovaties, altijd passend bij de wensen van die tijd. In de jaren twintig waren de huizen in Nederland bijvoorbeeld klein en dus ontwierp technisch directeur Welschen in 1925 op vraag van de klant een opklapbed. Terwijl in de jaren dertig een volledige Bauhaus-meubelcollectie met fauteuils, stoelen en tafels werd ontworpen voor die tijd.

Auping Auronde

Vanaf de jaren 40 richt het merk zich steeds meer op bedden en matrassen. In de decennia daarna ontwikkelde het bedrijf tientallen bedden. De Auping bedden werden in verschillende afmetingen en kleuren geproduceerd. Enkele klassiekers zijn; het elegante divanbed Cleopatra, het sixties-bed Ariadne, de couchette (slaapbank) en de iconische Auronde.

Auping Advertentie oud

Auping Studio by QiiD Beds

Inmiddels is Koninklijke Auping de grootste zelfstandige beddenproducent van Nederland. De collectie is in de loop der jaren enorm uitgebreid. Tegenwoordig maakt het merk matrassen, bedden, boxsprings en accessoires die worden aangeboden via gespecialiseerde winkels in Europa en zelfs op een aantal andere plekken in de wereld. Bij QiiD Beds in Gorinchem vindt u een ruime Auping Studio. U kunt hier proef liggen op de vele showroommodellen en onze specialisten helpen u graag.

Reactie plaatsen