Van Dyck beddengoed
22 januari 2024 
2 min. leestijd

Van Dyck beddengoed

Bij QiiD Beds werken we met Nederlandse design bedden, zowel Auping als Nilson zijn Nederlands. Beide produceren ook voor het grootste deel in eigen land. Het is dan ook geen toeval dat we ook samenwerken met het Nederlandse familiebedrijf VanDyk. In dit blog laten we u kennismaken met dit merk.

VanDyk beddengoed winkel

Vierde generatie

VanDyk is een echt familiebedrijf met een lange geschiedenis. In 1923 opende Cornelis van Dijk in Hilversum een karakteristiek pakhuis gevuld met huishoudtextiel dat hij samen met zijn zoons runt. Inmiddels wordt het bedrijf geleid door de derde en vierde generatie en is het uitgegroeid tot een wereldmerk in bedden- en badgoed. Op het moment is VanDyk verkrijgbaar in maar liefst 40 landen.

VanDyk en Auping herkennen en versterken elkaar in waarden als kwaliteit, design & duurzaamheid. Beide merken produceren ook dichtbij huis. Een perfecte match dus!

VanDyk Historie

Moltons & Hoeslakens

In 2022 produceert VanDijk in samenwerking met Auping een nieuwe collectie moltons en hoeslakens. Een collectie welke de levensduur van uw matras verlengt en tevens extra comfort biedt. De moltons bestaan voor 80% uit biologisch katoen en 20% gerecycled polyester met een bovendoek van 100% katoen. Dit zijn moltons van zware, stevige kwaliteit.

Voordelen van een molton

  • Verlengt de levensduur van uw matras
  • Het biedt meer comfort en ligt lekkerder

Een goed passend hoeslaken is ook van belang. De Auping hoeslaken collectie is met zorg samengesteld en bestaat uit twee kwaliteiten, namelijk jersey hoeslakens en hoeslakens van katoensatijn. Op deze manier is er voor ieder Auping matras een passend Auping hoeslaken. Jersey hoeslakens, zijn elastisch, rekbaar en zacht.

VanDyk Auping molton

Dekbedovertrekken

Gewassen katoen

Ieder seizoen een ander dekbedovertrek is leuk, maar niet altijd nodig. Daarom heeft Auping naast wisselende collecties met frisse designs ook een tijdloze basiscollectie, die u het hele jaar door kunt gebruiken. Met de basis collectie wordt er ook bewust gekozen voor duurzaamheid in plaats van de vergankelijke ‘’fast fashion’’ trend. Deze collectie wordt gemaakt van 100% biologisch gewassen katoen. Doordat het katoen is gewassen voelt het heerlijk zacht aan. De basiscollectie is leverbaar in zeven kleuren en heeft een contrasterend stiksel rond het kussensloop.

Auping VanDyk beddengoed

Katoensatijn

Nieuw binnen de basiscollectie is de Brilliant lijn. Fijne, zachte dekbedovertrekken van 100% katoensatijn. Deze collectie is verkrijgbaar in vier kleuren en de kussenslopen hebben aan de rechterzijde een luxe bies.

VanDyk Auping

Dekbedovertrekken met unieke structuren

Ook nieuw binnen de collectie zijn dekbedovertrekken met bijzondere structuren. Zo is er een dekbedovertrek van heerlijk zacht en warm Flanel. Ook zijn er dekbedovertrekken van Chambray, een lichte katoenen stof die wordt geweven met gekleurde en effen draden.

VanDyk Auping Flanel

Handige eigenschappen

Het beddengoed van Auping en VanDyk is voorzien van fijne extra’s;

  • Extra lange instophoes, vergemakkelijkt het instoppen
  • Dubbele hotelsluiting, dankzij de gevouwen opening ziet uw kussen er altijd netjes uit
  • Button Down systeem, handige knopen en lussen waarmee u uw overtrek aan het dekbed vastmaakt
  • Maten, speciaal afgestemd op de Auping bedden collectie

    Deze collecties zelf ervaren? Bezoek onze QiiD Beds showroom in Gorinchem en laat u inspireren en informeren.
Reactie plaatsen