De samenwerking tussen Nilson Beds en Remy Meijers
22 februari 2021 
in Bedden
3 min. leestijd

De samenwerking tussen Nilson Beds en Remy Meijers

Nilson Beds werkt samen met diverse designers. Veel hoofdborden uit de collectie zijn ontwerpen van bekende designers, maar andersom gebruiken vooraanstaande ontwerpers de bedden van Nilson ook in hun eigen interieurprojecten. Zo ook Remy Meijers. Hij ontwerpt bedden voor Nilson, als model Piha, maar hij plaatst de bedden van Nilson ook regelmatig in zijn projecten.

Remy Meijers

De Nederlandse ontwerper Remy Meijers is in zijn ontwerpen altijd op zoek naar de perfecte balans tussen rust en spanning. Hij ontwerpt meubels en interieurs die rust uitstralen en toch heel chic zijn. Meijers startte na zijn opleiding Architectonische Vormgeving, aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht, zijn eigen designbureau. Sindsdien ontwierp hij meubels voor zijn eigen label, maar ook voor andere bekende merken als Borek, Gelderland, Frankly Amsterdam en Nilson Beds. Sinds 2013 is Meijers ook te zien op televisie in het programma RTL Woonmagazine. 

Samenwerking met Nilson beds

De samenwerking tussen Remy Meijers en Nilson Beds bleef niet bij het ontwerpen van hoofdbord Piha. In de onderstaande projecten richtte hij slaapkamers stijlvol in met Nilson.

 Nilson Beds

Nilson Bed Piha door Remy Meijers

Stadsvilla Amsterdam

Maar liefst zes openhaarden telt deze oude stadsvilla. Remy Meijers is verantwoordelijk voor de vormgeving en renovatie van het volledige interieur. Alle klassieke details zijn in ere hersteld, terwijl het comfort volledig is afgestemd op de wensen van nu. Het resultaat is een prachtig licht interieur, met hier en daar warme grijstinten. Het bed, hoofdbord, nachtkastjes en bedlinnen zijn van Nilson.

Nilson Beds

Nilson Beds

Nilson Beds

 

Penthouse aan de gracht

Dit luxe penthouse bevindt zicht op de bovenste verdieping van een negentiende-eeuws grachtenpand. Meijers combineerde de mooiste natuurlijke materialen, waardoor een warme sfeer is ontstaan: eiken, beton ciré en stucwerk op basis van klei en vijf verschillende soorten natuursteen. Uiteraard konden ook in dit project de maatwerk bedden van Nilson niet ontbreken.

 Nilson Beds

Nilson Beds

 Nilson Beds

 Villa in het Gooi

Bij dit project heeft Meijers zich niet enkel met het interieur bemoeid, ook in het exterieur heeft hij een aandeel gehad en dat is te zien. Zijn ideeën heeft hij overal kunnen doorvoeren, iets wat zichtbaar is in de materiaalkeuzes, lichtinval, zichtlijnen en indeling. Alles is op elkaar afgestemd en in balans. Ook de slaapkamer met Nilson bed en hoofdbord op maat sluiten naadloos aan bij de rest van het interieur.

 Nilson Beds

 Nilson Beds

Nilson Beds Concept Store

Na het lezen van dit blog ook zin gekregen om uw slaapkamer om te toveren tot droomslaapkamer? In onze Nilson Concept Store helpen wij u graag en nu de showroom gesloten is adviseren wij u telefonisch of thuis, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Reactie plaatsen