Tussen de lakens met Oger
23 februari 2022 
1 min. leestijd

Tussen de lakens met Oger

De exclusieve stoffen van Loro Piana zijn een begrip in de modewereld, maar het Italiaanse merk heeft sinds kort ook haar intrede in de slaapkamer gemaakt. Reden voor modehuis Oger en Nilson om samen een ‘’home couture collectie’’ voor de slaapkamer te ontwerpen.

Nilson Beds x Ger

Lora Piana
Nilson Beds werkt met stoffen van diverse vooraanstaande merken, waaronder Loro Piana. Dit Italiaanse stoffen- en kledingmerk is gespecialiseerd in hoogwaardige, luxe kasjmier- en wol producten als merinowollen truien en colberts. Oger is één van de winkels die kleding van Lora Piana in Nederland verkoopt. Dat was de aanleiding voor Nilson om Oger te vragen stoffen te selecteren voor een collectie luxe beddengoed. 

Nilson x Oger
Om het geheel af te maken, ontwierp Nilson een eikenhouten bed en dressoir bij de beddengoed collectie. Het luxe hotelbed met een royaal hoofdbord is bekleed met een prachtige wollen stof van Loro Piana. Het hoofdbord wordt op maat gemaakt met ingebouwde electra en leeslampjes. De bijpassende nachtkastjes, het dressoir en de tv-kast van eikenhout zijn ingelegd met leder. Het exclusieve cashmere en satijnen bedlinnen is van Society Limonta uit Italië, evenals de zachte plaids van zijde en wol. 

Nilson Beds x Oger

Oger
In 1990 werd Oger opgericht door de broers Martin, Rob en Oger Lusink. Vanuit de Amsterdamse P.C. Hooftstraat werd het bedrijf verder uitgebreid tot wat het nu is en inmiddels hebben zij vestigingen in Den Haag, Rotterdam, Antwerpen en Haarlem.  

Oger staat synoniem voor goedgeklede mannen in pak. Naast de mooiste Italiaanse merken als Santoni, Corneliani, Cesare Attolini en Jacob Cohën voert Oger eigen merken onder de namen OGER RED, OGER Dressed for Success en OGER Italian Knitwear. 

Oger x Nilson Beds

Nilson Conceptstore
Meer informatie over deze nieuwe collectie? Bezoek onze Nilson conceptstore in het Design Center in Gorinchem.

Reactie plaatsen