Slapen op natuurlijke materialen
22 januari 2019 
in Bedden
2 min. leestijd

Slapen op natuurlijke materialen

Tegenwoordig zijn we steeds meer en bewuster met onze gezondheid bezig. Gezonde (biologische) voeding, genoeg bewegen en duurzaam consumeren. Schadelijke stoffen en chemicaliën worden, waar mogelijk, vermeden. Daarom is het misschien verrassend dat het merendeel van de Nederlanders nog wel slaapt op een synthetisch matras. In dit blog meer over de voordelen van slapen op natuurlijke materialen.

Natuurlijk matras

Gemiddeld slapen we een derde deel van ons leven, maar weinig mensen lijken zich af te vragen welke invloed urenlang liggen op een plastic- of synthetisch matras heeft op hun lichaam, gezondheid en het milieu.

Een natuurlijk matras is gemaakt van grondstoffen die door de natuur zelf worden voortgebracht. Hier zijn geen kunstmatige ingrediënten aan toegevoegd. Alleen materialen van de beste kwaliteit staan garant voor het unieke comfort van Nilson bedden. Van het massief houten frame en duurzame pocketveren, tot de comfortlagen van wol, katoen en paardenhaar.

Paardenhaar, wol & katoen

Paardenhaar wordt veel gebruikt, omdat de vezel een hol buisje is, wat zorgt voor extra ventilatie van het matras. De belangrijkste eigenschap van katoen is dat het vocht opneemt en wol ademt bijzonder goed en zorgt hierdoor voor een gebalanceerde warmteregulering. De natuurlijke latex van de rubberboom is veerkrachtig, ventileert en biedt veel stabiliteit. Elk Nilson bed kan volledig naar wens worden gemaakt. De natuurlijke materialen in een Nilson bed hebben zich in de natuur bewezen als de beste vocht- en klimaatregelaars. Het zijn materialen die ademen. Een Nilson bed is daarom van nature luchtig, droog en antiallergisch. Elk bed wordt in Nederland volledig met de hand opgebouwd. Uniek in zijn soort en gemaakt volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Dankzij de natuurlijke materialen en productie in eigen land, zijn Nilson bedden ook nog eens een milieuvriendelijke keuze.

Design

Comfort en de ademende, natuurlijke materialen zijn uiteraard aantrekkelijk, maar het oog wil ook wat. Daarom werkt Nilson samen met vooraanstaande Nederlandse ontwerpers als Remy Meijers, Osiris Hertman en Marcel Wolterinck.

Nilson Hilton bed
Model Hilton heeft een bodem met dubbele veerlaag, hoge pocketveer matras met soepele schouderzone en een extra dik topmatras met royale lagen wol, katoen en paardenhaar.
Dit model is 100% natuurlijk. Gewoonweg het beste op het gebied van natuurlijk, luxe slaapcomfort.

Nilson Concept Store

Benieuwd geworden naar slapen op een design bed gemaakt van natuurlijke materialen? In de Nilson Concept Store in Gorinchem hebben wij naast model Hilton nog diverse bedden staan om uit te proberen. Kom eens langs en ervaar het verschil zelf.

Reactie plaatsen