Slapen bij De Nederlanden
19 oktober 2020 
in Bedden
2 min. leestijd

Slapen bij De Nederlanden

Helaas zit reizen naar het buitenland er op het moment even niet in, maar eropuit in eigen land kan gelukkig nog wel en ook hier is nog veel te ontdekken. Geniet bijvoorbeeld van rust en historie langs de Vecht.

Nilson Beds

De Vecht

In de Middeleeuwen was de Vecht een belangrijke scheepvaartverbinding tussen de Zuiderzee en de Rijn, die onder andere toegang gaf tot wat nu Duitsland is. Kasteel Nijenrode en het Muiderslot behoren tot de kastelen die om strategische redenen aan de Vecht werden gebouwd. De rivier maakte ook deel uit van de Hollandse Waterlinie.

Later in de 17e eeuw, de Gouden Eeuw, lieten succesvolle Amsterdamse handelaren langs de Vecht buitenplaatsen bouwen of verbouwen, bijvoorbeeld Gunterstein in Breukelen en Goudestein in Maarssen.

Genieten van rust aan de vecht bij De Nederlanden

In een pittoresk plaatsje langs de Vecht ligt Michelin restaurant-hotel De Nederlanden. Bij aankomst in Vreeland wordt u verrast door de prachtige landelijke omgeving, het uitzicht op de romantische brug en de sfeer van het zeventiende eeuwse pand. In 2018 zijn alle kamers totaal gerenoveerd en heeft het pand de uitstraling gekregen van een eigentijds Boutique-hotel. Dit sluit naadloos aan op de beleving van het restaurant. Bij De Nederlanden kunt u niet alleen culinair genieten op hoog niveau, een overnachting in een van de historische kamers in dit unieke pand uit 1680 is ook een bijzondere beleving.

Nilson Beds

Eerlijk eten

Geniet van culinaire creaties in het Michelin restaurant. Kok Wilco Berends maakt gebruik van eerlijke ingrediënten voor de bereidingen van zijn gerechten. Wanneer het weer het toelaat is het terras open voor lunch en diner, met uitzicht op de langsvarende boten en de pittoreske brug van Vreeland. De koks van De Nederlanden hebben een duidelijke filosofie: de ingrediënten moeten van de beste kwaliteit zijn, afkomstig van een eerlijke bron. Zo kunnen de gerechten zonder veel opsmuk bereid worden, waarbij alle smaken optimaal tot hun recht komen.

Nilson Beds

Nederlands slapen

Blijven slapen na een exclusief diner, dat kan! De inrichting van de 11 hotelkamers heeft Scandinavische en Japanse invloeden en is minimalistisch. Er is zo veel mogelijk gebruik gemaakt van Nederlands design, zoals bijvoorbeeld van het merk Moooi. Op deze manier wil het hotel laten zien dat ze niet alleen De Nederlanden heten, maar dit ook door voeren in elk aspect van de beleving.

Uiteraard ging de voorkeur ook uit naar Nederlandse bedden en zo kwamen de ontwerpers al snel uit bij de handgemaakte Nederlandse designbedden van Nilson. Zo kunt u na een heerlijk diner wegdromen in een handgemaakt Nilson bed.

Nilson Beds

Lekker weg in eigen land?

Overweeg De Nederlanden en ervaar hoe het is om uitgerust wakker te worden in een Nilson bed. Verken de omgeving en ga op de fiets langs de prachtige Buitenplaatsen, geniet op het water van de Vecht en de Loosdrechtse Plassen of ga een dagje naar Laren, Amstelveen, Amsterdam of Utrecht.

Nilson Beds

Reactie plaatsen