Nilson Beds in Stijlvol Wonen
31 juli 2021 
in Bedden
2 min. leestijd

Nilson Beds in Stijlvol Wonen

Inspiratie opdoen in verschillende interieurbladen, wij zijn er gek op. Leest u ook graag woonmagazines? Wellicht bent u Nilson Beds dan tegen gekomen in de laatste, extra dikke zomereditie van Stijlvol Wonen. In het speciale ‘’Slaap Dossier’’ komen ‘’onze’’ designers aan het woord en onze bedden in beeld. In dit blog delen we de slaapkamer interieur tips die de designers in de Stijlvol Wonen gaven.

Maak gebruik van één of meerdere vloerkleden.

Een vloerkleed heeft meerdere functies in de slaapkamer. Ten eerste is het natuurlijk heerlijk zacht uit bed stappen. Maar volgens Designer Remy Meijers heeft het kleed ook een verbindende functie in de slaapkamer. Met een vloerkleed creëert u als het ware een eiland voor het bed en de nachtkastjes, het verbindt die groep echt met elkaar. Daarnaast kunt u met een vloerkleed spannende contrasten creëren met de vloer, in zowel kleur als structuur.

 

Kies de juiste verlichting

Volgens ontwerpster Roelfien Vos is licht een mooi middel om de intimiteit van de slaapkamer te benadrukken. Dat kan op vele manieren met indirecte verlichting, als wandlampen, koven met led en bijvoorbeeld bedlampjes. Wanneer u verschillende scenes kunt creëren met het licht, zult u zien dat de slaapkamer er iedere keer weer iets anders uit ziet. De basisverlichting aan oogt heel anders dan wanneer u bijvoorbeeld enkel de wandlampjes aanzet. In de slaapkamer is het verder aan te raden de verlichting dimbaar te maken, zo kunt u de gewenste sfeer op ieder moment zelf bepalen. 

Hoe het daglicht de kamer binnenvalt is ook bepalend voor de sfeer. Gordijnen hebben bijvoorbeeld een andere uitstraling dan houten jaloezieën. We helpen u graag bij deze keuzes.

 

Een openhaard in de slaapkamer?

In de Stijlvol Wonen geeft Roelfien Vos een openhaard in de slaapkamer als tip mee, maar dan alleen als het technisch ook mogelijk is. Een openhaard maakt de slaapkamer zo in één klap de ultieme relax plek…. 

Laat uw interieur mee veranderen met de seizoenen

Met enkele kleine ingrepen kunt u uw slaapkamer prachtig met de seizoenen mee laten veranderen. Zo kunt u in de winter uw bed extra ‘’rijk’’ opmaken met kussens en plaids van zachte materialen als bijvoorbeeld mohair. Deze lagen over elkaar geven een heerlijk warm en knus gevoel. In de zomer versterken linnen en lichte kleuren het zomerse gevoel juist. Ook bloemen en planten op de slaapkamer dragen bij aan het vakantiegevoel. Zeker als ze in potten van natuurlijke materialen of zomerse kleuren staan.

 

Houdt het geheel zo ruimtelijk mogelijk

Marcel Wolterinck geeft als tip: “Beschouw de slaapkamer als een multifunctionele plek. Badkamer, inloopkast en slaapkamer horen bij elkaar, de suite zeg maar.’’ Voor een ruimtelijk gevoel is het mooi om deze kamers, wanneer mogelijk, te combineren. Houdt het geheel open of gebruik deuren met glas of schuifdeuren die gemakkelijk open kunnen blijven staan.

Nilson Beds Concept Store

In de Nilson Beds Concept Store in Gorinchem helpen wij u graag met het realiseren van uw droom slaapkamer. Of u nu op zoek bent naar een Nilson Bed op maat of een compleet nieuwe slaapkamer inclusief stoffering, behang en accessoires, u bent bij ons aan het juiste adres.

 

https://www.stijlvol-wonen.com

Reactie plaatsen