Nilson Beds Amstel Hotel
01 november 2021 
2 min. leestijd

Nilson Beds Amstel Hotel

Nilson Beds in één van Nederlands bekendste hotels

Het Amstel Hotel, aan rivier de Amstel, is één van de meest luxe hotels van Amsterdam. Het U-vormige pand werd in 1863 ontworpen door Cornelis Outshoorn, in opdracht van Samuel Sarphati. In 1867 werd het geopend. We delen dit hotel graag in ons blog, omdat Nilson Beds trotse leverancier is.


World's Best Hotels

Officieel heet het Amstel het InterContinental Amstel Amsterdam en in 2007 was dit het enige Nederlandse hotel in de hotelclassificatie van het gezaghebbende magazine World's Best Hotels. Sinds 2014 maakt het Amstel hotel deel uit van Katara Hospitality uit Qatar, maar het beheer is nog in handen van de InterContinental Hotels Group. Daarvoor was het enkele jaren eigendom van de Libanese zakenman Toufic Aboukhater.


Majestueus en uitzonderlijk luxe

Dit vijfsterrenhotel staat bekend om zijn rijke geschiedenis, majestueuze uitstraling en uitzonderlijke luxe. We zijn dan ook trots, dat er is gekozen voor het comfort van onze Nilson bedden. Na de grote renovatie, waarin ook de acht leeuwen op het dak van het hotel zijn gerestaureerd, voorzag Nilson Beds begin 2018 alle 80 suites van stijlvolle boxspring bedden.   


Suites

Alleen de hoogste kwaliteit is goed genoeg voor dit hotel. De suites zijn warm in gericht met authentieke meubels en typisch Nederlands Delfts porselein.

De Signature Suites zijn ingericht volgens bepaalde thema’s. Zo is er een stijlvolle Presidential Suite, een moderne Dom Perignon Suite, maar ook een ultieme Royal Suite met een oppervlak van maar liefst 116m2, kogelwerende ramen en uitzicht op de Amstel. Het ontwerp van de Nilson bedden en het bedlinnen is compleet aangepast aan de stijl van de suites.


Proefslapen in een Nilson bed

Zelf een Nilson boxspring uit te proberen? Een weekendje Amsterdam met een overnachting in het Amstel is dan een mooi excuus. Uiteraard kunt u onze bedden ook uitproberen in onze Nilson Beds Conceptstore in het Design Center in Gorinchem. Hier vindt u diverse modellen in uiteenlopende sfeerkamers. U kunt ‘’proef liggen’’ en uiteraard adviseren wij u ook graag bij het kiezen van het juiste matras en de mooiste kleur- en materiaal combinaties.

Reactie plaatsen