Luxe slaapkamer ideeën
20 februari 2019 
in Bedden
3 min. leestijd

Luxe slaapkamer ideeën

Een slaapkamer die eruitziet als een luxe hotelkamer, dat willen we allemaal wel.

In dit blog geven we een paar tips, waarmee u thuis deze sfeer creëert.

Piet Hein Hotel Amsterdam, ontwerp Riviera Maison, boxspringbedden van Nilson

Bedlinnen

Bij een sfeervolle hotelkamer hoort natuurlijk prachtig beddengoed. Mooi, luxe bedlinnen doet wonderen voor de uitstraling van uw slaapkamer. Extra kussens en een sprei, bijvoorbeeld over het voeteneind, geven ook extra sfeer en maken het bed heel uitnodigend. Verschillende kleuren of texturen gebruiken geeft de ruimte ook nog meer diepte. Denk bijvoorbeeld aan katoen, velours, linnen en satijn. Let er ook op dat het beddengoed lekker zacht is. Het kan er prachtig uitzien, maar het moet natuurlijk ook wel comfortabel aanvoelen.

Het prachtige bedlinnen van Nilson is leverbaar in diverse kwaliteiten Egyptisch katoen en Belgisch linnen. Alles wordt op maat gemaakt, zodat het perfect afgestemd kan worden op de kleuren en maten van uw bed en slaapkamer.

Oxfort

Dit elegante bedlinnen kenmerkt zich door de subtiele afwerking aan de randen. Rondom is het afgewerkt met een fijn dubbel stiksel en leverbaar in diverse kleuren en stoffen.

Melo

Melo is uitgevoerd met een bourdon. De subtiele dubbel geborduurde horizontale bourdon geeft het beddengoed een unieke uitstraling. Eveneens in diverse kleuren en stoffen leverbaar.

Solo

Het sierlijke Solo beddengoed kenmerkt zich door twee verschillende kleuren stof.  Door de dubbele instopstrook van het kussensloop kan het bedlinnen aan beide zijden worden gebruikt. Het kussensloop is ook leverbaar met een volant. Ook dit ontwerp is in diverse kleuren en stoffen leverbaar.

Kleuren

Ontspannen staat centraal in de slaapkamer, felle kleuren worden dan ook meestal niet toegepast. Wanneer u kiest voor een ‘’hotelkamer look’’ is het handig om de termen ‘’chic’’ en ‘’warm’’ in uw achterhoofd te houden. In luxe hotelkamers wordt er meestal gebruik gemaakt van een rijk, enigszins donker, kleurenpalet. Denk aan antraciet of grijstinten, donkerbruin, taupe, donkergroen of donkerblauw. Deze donkere kleuren geven de slaapkamer al snel een luxe uitstraling.

Boetiekhotel Staats in Haarlem met de Prestige bedden van Nilson

Veel textielsoorten

Investeer in kussens, mooie plaids en luxe dekbedden. Ook de gordijnen kunnen veel doen voor de uitstraling van uw slaapkamer. In hotelkamers wordt er veel gebruik gemaakt van materialen en producten met een volle en rijke textuur als satijn en velours. Denk aan mooie volle gordijnen, een hoogpolig vloerkleed en een bed met een indrukwekkend, gestoffeerd hoofdbord. Wanneer er ruimte voor is, kunt u nog een chaise longue of fauteuil met een mooie stof neerzetten of wellicht een grote passpiegel.

Verlichting

Probeer naast de basisverlichting ook accentverlichting toe te passen in de slaapkamer. Eén of twee stijlvolle lampen op de nachtkastjes of juist hanglampen boven de nachtkastjes. Als er plek is, probeer dan nog wat extra lichtpunten toe te voegen aan de ruimte, bijvoorbeeld op een kaptafel of lichtbollen op de grond. Verschillende lichtpunten op diverse plekken in een ruimte geven namelijk ook extra sfeer.

Zin om aan de slag te gaan met deze look? Bij de Nilson Concept Store in Gorinchem vindt u alles voor een luxe slaapkamer onder één dak. Van beddengoed tot hoofdborden en bijpassende vloerkleden tot gordijnen.

Reactie plaatsen