Kleuren die bijdragen aan een goede nachtrust
14 juli 2019 
in Bedden
2 min. leestijd

Kleuren die bijdragen aan een goede nachtrust

Kleuren kunnen veel invloed hebben op uw gemoedstoestand. Zo wekken kleuren bepaalde stemmingen op, waardoor u bijvoorbeeld rustig wordt. Wanneer u aan de slag gaat met uw interieur is het handig om te weten welke invloed kleuren kunnen hebben, zeker wanneer het gaat om de tinten voor uw slaapkamer. In dit blog delen we de kleuren die de beste invloed hebben op uw nachtrust.

Kalmerend blauw

De kleur blauw heeft van nature een ontspannende werking, denk maar eens aan een blauwe oceaan. Ook straalt blauw betrouwbaarheid en kracht uit. In de slaapkamer heeft de kleur een positieve invloed op uw nachtrust, blauw kan namelijk zorgen voor een verlaging van de bloeddruk en een rustig hartritme: twee ingrediënten die bijdragen aan een goede nachtrust.

Zonnig geel

De kleur geel straalt vrolijkheid en positiviteit uit, hierdoor wordt u energiek wakker. Daarnaast stimuleert de kleur het zenuwstelsel, wat weer zorgt voor ontspanning.

Deze zonnige kleur draagt ook bij aan een warme sfeer in de slaapkamer, mits u de kleur subtiel gebruikt. Denk dan bijvoorbeeld aan geel beddengoed, behang of raambekleding.

Rustgevend groen

Ook groen heeft een gunstige werking op uw nachtrust. Groen is namelijk een rustgevende, kalmerende kleur en zorgt ervoor dat we makkelijk in slaap vallen. De ontspannende kleur heeft een frisse werking en doet denken aan de natuur. In de slaapkamer kan het ook mooi zijn om verschillende groentinten te combineren, denk aan groene pasteltinten in combinatie met donkergroen. De kleur kunt u ook terug laten komen in de vorm van mooie kamerplanten in de slaapkamer.

Schitterend zilver

Zilver geeft uw slaapkamer een luxe uitstraling en een bepaalde schittering. De kleur blijkt ook nog eens rustgevend te zijn. U kunt kiezen voor bijvoorbeeld mooi zilverkleurig behang, beddengoed, kussens of accessoires.

Opvallend oranje

Oranje geeft een kamer warmte en zorgt voor een stabiele atmosfeer, perfect om bij in slaap te vallen. Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens een hele vrolijke kleur.

Er zijn ook kleuren die een minder goed effect hebben op uw nachtrust. De kleuren

paars, bruin en grijs kunt u beter in andere ruimten gebruiken.

Nilson Conceptstore

Nilson maakt bedden naar wens, geheel op maat. Er zijn vele modellen en stoffen mogelijk, onze adviseurs helpen u graag met uw kleurkeuzes voor de slaapkamer. In de Nilson Conceptstore in Gorinchem kunt u bovendien de modellen, kleuren en stofstalen zelf zien en ervaren.

Reactie plaatsen