Hoe kiest u een goed matras?
15 april 2019 
in Bedden
2 min. leestijd

Hoe kiest u een goed matras?

Goed slapen is essentieel. Voor een goede gezondheid is een passend en comfortabel bed uiteraard belangrijk. ’s Nachts moet u kunnen ontspannen, zodat uw lichaam goed kan herstellen en de volgende dag weer optimaal kan functioneren.

Het ideale matras bestaat

Er bestaat niet één top matras dat voor iedereen het beste ligt. Of een matras goed bij u past is afhankelijk van uw gewicht en persoonlijke wensen, iedereen slaapt namelijk anders. Wanneer u hier rekening mee houdt, wordt het vinden van uw ideale matras een stuk makkelijker.

Lichaamsgewicht
Een van de belangrijkste punten om rekening mee te houden is; past bij uw lengte en gewicht bij uw nieuwe matras? De één slaapt graag op een zacht matras, terwijl de ander liever op een harder bed ligt. Welke hardheid het best is heeft ook te maken met uw slaaphouding.

Mensen met een hoger lichaamsgewicht hebben over het algemeen een steviger matras nodig. Het matras moet goed aansluiten op uw lichaam en de juiste tegendruk geven bij ieder lichaamsdeel. De matrassen van Nilson worden op maat voor u gemaakt. Er kan dan ook worden gekozen voor verschillende stevigheidsopties van het matras; Medium, 70 – 90 kg Firm en > 90 kg Extra Firm.

Met de matrassen van Nilson is het mogelijk om ‘’hotel-luxe’’ thuis te ervaren

Het soort matras
Het is heel persoonlijk welk type matras u het prettigst vindt liggen. Test ze daarom altijd goed uit en voel zelf wat bij u past. Bedenk ook of uw voorkeur uitgaat naar synthetische of natuurlijke materialen.

Ventilatie en vochtregulatie
Tijdens het slapen verliest u ongemerkt veel vocht. Een goede ventilatie en vochtdoorlaatbaarheid zijn dan ook belangrijk. Synthetisch matrassen materialen nemen niet veel vocht op en ademen een stuk minder dan natuurlijke materialen. Nilson Beds werkt juist met natuurlijke materialen, paardenhaar wordt bijvoorbeeld veel gebruikt. Omdat deze vezel een hol buisje is, zorgt het voor extra ventilatie van het matras. De andere natuurlijke materialen als katoen en wol ademen ook bijzonder goed en zorgen voor een gebalanceerde warmteregulering. Een Nilson bed is daarom van nature luchtig, droog en antiallergisch.

Proefliggen

Tot slot hebben we nog wat tips voor wanneer u gaat proefliggen;

  • Zorg dat u goed bent uitgerust. Een moe lichaam vindt alles lekker liggen
  • Draag makkelijk zittende kleding
  • Probeer verschillende slaaphoudingen uit
  • Wanneer u op uw rug ligt: worden uw billen en rug goed ondersteund?
  • Wanneer u op uw zij ligt: zakken uw schouders comfortabel weg?
  • Bewegend op het matras: gaat draaien makkelijk?
  • En uiteraard; vergelijk!

In onze Nilson Conceptstore in Gorinchem hebben wij vele opstellingen staan. We vertellen u graag meer over de vele (maatwerk) mogelijkheden en uiteraard kunt de ‘’proeflig-tips’’ ook direct toepassen.

Reactie plaatsen