Flora Batava
03 juni 2021 
in Bedden
2 min. leestijd

Flora Batava

Heeft u al plannen voor komende zomer? In dit blog nemen we u mee naar het Utrechtse Breukelen, waar na een grondige renovatie Hotel Flora Batava in het voorjaar van 2021 haar eerste gasten ontvangt. 

 Nilson Beds

Renovatie

Flora Batava is een prachtig boetiek hotel, idyllisch gelegen aan rivier de Vecht. De bijzondere en centrale ligging nodigt uit om ontdekt te worden.  

In 2019 is er gestart met de restauratie van de buitenplaats en het verbouwen tot hotel. Na een lange periode als onderzoeksinstituut voor de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen dienst te hebben gedaan was de buitenplaats in verval geraakt. Met steun van de Stichting Erfgoed Parels is het rijksmonument nu weer prachtig in ere hersteld.

 Nilson Beds

Bloemrijke en historische tuin

De charmante villa aan de Vecht wordt omringt door een grote tuin met terras én een theehuis aan het water. Tuinarchitect Patricia Debie is verantwoordelijk voor het herstellen van de bloemrijke historische tuin. In 1670 kocht Agnes Block de hoeve op 14,5 hectare grond en stichtte de buitenplaats de Vijverhof. Ze ontpopte zich hier tot kweekster van zeldzame en uitheemse planten en liet een oranjerie, boomgaarden, sier- en moestuinen, lanen en verschillende vijvers aanleggen. Door te ruilen en handelen met kooplieden en botanisten verzamelde Block honderden planten- en bloemensoorten van over de gehele wereld in haar tuinen en kreeg de bijnaam “Flora Batava”.

 Nilson Beds

Rijksmonument

Het 155 jaar oude rijksmonument telt nu 45 hotelkamers en suites, waarvoor Nilson de luxe bedden en maatwerk hoofdborden mocht verzorgen. Deze bijzonder comfortabele bedden zijn speciaal voor Flora Batava ontworpen. Naast deze exclusieve bedden beschikken de sfeervolle kamers over originele balkenplafonds, een frans balkon, een bad of zicht op de Vecht. Alle kamers hebben grote ramen, design verlichting en unieke, bloemrijke kunst.

 Nilson Beds

Wilt u zelf teruggaan in de tijd, maar dan met het comfort en de luxe van nu? Boek dan een nachtje in Flora Batava en ervaar zelf hoe het is om op een Nilson bed weg te dromen. Onze exclusieve maatwerk bedden zelf uitproberen zonder hotelovernachting? Dat kan ook! Kom dan eens langs in onze Nilson Beds Conceptstore in het Design Center in Gorinchem en ervaar het unieke comfort en tijdloze design zelf.

Nilson Beds

Reactie plaatsen