Een nieuw matras, waar let u op
19 oktober 2020 
in Bedden
2 min. leestijd

Een nieuw matras, waar let u op

Een goede nachtrust valt of staat met een goed matras. Kies daarom voor een matras dat de juiste ondersteuning geeft, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom in dit blog tips bij het aanschaffen van een nieuw matras.

Er bestaat helaas geen ‘’beste matras’’, want iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeuren. Het beste matras is het matras dat voor u het best ligt. Zowel ergonomisch als qua temperatuur dient een matras perfect op uw wensen aan te sluiten.

Nilson Beds

Lengte en gewicht

Uw lengte is belangrijk voor de maat van het matras. Bij een gemiddelde lengte voldoet een 200 cm lang matras. De ideale matraslengte is 20 tot 30 cm langer dan u zelf bent.

Uw gewicht is van belang voor de hardheid van het matras. Door proef te liggen komt u erachter of u liever stevig of wat zachter ligt.

Slaappositie

Rugslapers kunnen het best kiezen voor een matras dat de rugholte goed ondersteunt. Terwijl zijslapers op zoek moeten naar een matras waar schouders en heupen licht in kunnen weg zakken. Over het algemeen kunnen rugslapers dus het best voor een iets harder matras kiezen.

Nilson Beds

Ventilatie

Iedere nacht verliezen we veel vocht, daarom is het belangrijk om een matras te kiezen dat goed ventileert. Nilson bedden zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Natuurlijke materialen hebben, in tegenstelling tot synthetische materialen, als eigenschap dat ze vocht goed afvoeren. Als u het s ‘nachts vaak warm heeft is het ook verstandig om te kiezen voor een goed ventilerend matras.

Allergieën

Heeft u allergieën of bent u gevoelig voor bepaalde materialen? Denk bijvoorbeeld aan wol of latex. Let dan goed op de samenstelling van uw nieuwe matras.

Nilson Beds

Proef liggen

Juist omdat lekker liggen zo persoonlijk is raden we u altijd aan om proef te liggen. In onze Nilson Beds Conceptstore staan vele modellen met verschillende matrassen in diverse hardheden. Op deze manier kunt u het best uitproberen wat goed bij u past. Ook worden Nilson bedden regelmatig toegepast in hotels. Dit kan ook een aangename manier zijn om onze bedden uit te proberen.

Nilson Beds

Reactie plaatsen