Designer Remy Meijers & Nilson
03 juni 2019 
in Bedden
2 min. leestijd

Designer Remy Meijers & Nilson

De meeste interieurliefhebbers zullen hem wel kennen, zeker sinds hij regelmatig te zien is in het interieurprogramma RTL Woonmagazine; designer Remy Meijers (1974). In dit blog meer over deze Nederlandse ontwerper en zijn connectie met Nilson Beds.

In 2012 verschijnt Meijers eigen collectie met daarin meubels en accessoires die hun oorsprong vinden in zijn interieurprojecten. Het levert hem steeds vaker de vraag op of hij wil ontwerpen in opdracht van meubelmerken. Als productontwerper gaat hij dan ook regelmatig samenwerkingen aan met vooraanstaande merken als Gelderland, Borek, Frankly Amsterdam en dus ook Nilson Beds. Op deze manier worden zijn stijlvolle ontwerpen gecombineerd met uitstekend vakmanschap, maar het belangrijkste uitgangspunt van de ontwerper is dat hij ze ook kan én wil toepassen in zijn eigen interieurontwerpen.

‘’Eenvoud leidt tot elegantie’’

Voordat het publiek Remy Meijers leert kennen is hij al jaren actief in de interieurbranche.

In 1995 studeert hij cum laude af aan de afdeling Architectonische Vormgeving: interieur- en meubelontwerp van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Daar leert hij om in zijn ontwerpen terug te gaan naar de essentie. Het is de basis voor zijn manier van ontwerpen en mede hierdoor doen zijn interieurs bijna vanzelfsprekend aan. In zijn ogen bestaat een interieur niet uit losse elementen, maar grijpt alles in elkaar en daar wordt wel degelijk goed over nagedacht, van architectuur tot materialen en van kleuren tot accessoires.

The Dylan Hotel Amsterdam naar ontwerp van Remy Meijers

In 2000 start hij onder zijn eigen naam een bureau voor interieurarchitectuur en meubelontwerp. Sindsdien houdt hij zich bezig met het ontwerpen van interieurs voor onder meer appartementen, villa’s, grachtenpanden, landgoederen, hotels, bedrijven, expositie- en winkelruimtes. Een van zijn projecten is het prestigieuze 5-sterren hotel The Dylan in Amsterdam, waar hij het interieur voor diverse kamers heeft ontworpen. Hiernaast heeft hij inmiddels ook diverse interieurboeken uitgebracht.

Nilson

Passie, gevoel voor ambacht, kwaliteit en details zijn zowel voor Nilson als voor Remy Meijers bij ieder project de voornaamste uitgangspunten. Dit ziet u ook duidelijk terug in het Nilson bed ‘’Remy’’, naar ontwerp van Meijers. Het stijlvolle hoofdbord kan worden bekleed met zowel stof als leder en is standaard leverbaar in 310 bij 115cm, maar ook verkrijgbaar in andere gewenste afmetingen, omdat ieder bed op maat voor u wordt gemaakt. Natuurlijke materialen staan hierbij centraal, omdat deze zorgen voor een luchtig en droog slaapklimaat. Benieuwd of een Nilson bed iets voor u is? Kom langs in onze Nilson Conceptstore in Gorinchem en ervaar de verschillende modellen zelf.

Reactie plaatsen