Designer Marcel Wolterinck & Nilson
08 maart 2019 
in Bedden
2 min. leestijd

Designer Marcel Wolterinck & Nilson

Nilson maakt het mogelijk om eindeloos te combineren en een bed volledig naar wens samen te stellen. Uitgevoerd in verschillende materialen, maken zij elk bed en hoofdbord in de gewenste uitvoering en afmeting. Er wordt samengewerkt met diverse Nederlandse topdesigners. Eén van hen is Marcel Wolterinck.

Wolterinck ontwerpt al ruim 25 jaar exterieurs, interieurs, tuinen, meubelen en woonaccessoires. Zijn ontwerpen zijn te herkennen aan een bepaalde rust, ritme en symmetrie. Daarnaast is het kleurgebruik veelal ingetogen en de gebruikte materialen zijn natuurlijk en duurzaam, iets dat perfect aansluit bij de Nilson filosofie. Inmiddels zijn Wolterinck’s ideeën over design, vormgeving en styling samengevat in diverse fotoboeken. En hij is regelmatig te zien op RTL 4 bij het woonprogramma ‘’RTL Woonmagazine’’, waarin hij complete woonmetamorfose verzorgt.

Wolterinck heeft voor Nilson inmiddels diverse meubels en een drietal hoofdborden ontworpen. Hoofdbord Sea is laatst nog toegevoegd aan de Nilson Collectie.

Nilson Sea

Het nieuwe bed Sea is een mix van functionaliteit en hoogstaand design. De zachte ronde vormen en de stoffering met linnenstructuur geven het bed een natuurlijke en uitnodigende uitstraling. Een opvallend accent is ook het contrasterende stikwerk. Het royale formaat van dit bed komt het best tot zijn recht in ruime vertrekken, waar het vrij in de ruimte kan worden geplaatst. Het hoofdbord heeft een unieke vorm met aan het hoofdeinde een zitje in de vorm van een bank.

Nilson Marseille

Dit hoofdbord kenmerkt zich door de korte, eigenwijze zijwanden en stiksels. De vorm van het omhullende hoofdbord Marseille geeft een geborgen gevoel. De standaardafmetingen van dit bed zijn: 214cm breed x 110cm of 150cm hoog, maar andere afmetingen zijn ook mogelijk. 

Nilson Menton

Dit hoofdbord, naar ontwerp van Wolterinck, kan worden bekleed in stof, leder, eikenhout en (hoogglans) lak. De standaardafmetingen zijn: 320x120x37cm, maar ook dit model is naar wens aan te passen.

Nilson Concept Store

In onze Nilson Concept Store in Gorinchem kunt u zowel het Marseille als het Menton hoofdbord zien en de verschillende bedden uitproberen. Onze adviseurs bespreken graag de verschillende mogelijkheden en maken, indien gewenst, een passend ontwerp voor u.

Reactie plaatsen