De slaapkamer trends van dit moment
27 mei 2019 
in Bedden
3 min. leestijd

De slaapkamer trends van dit moment

Belangrijker nog dan de laatste interieurtrends is rust in de slaapkamer. Het is belangrijk om genoeg nachtrust te pakken op een plek waar u niet te veel prikkels krijgt. Dit betekent natuurlijk niet dat er helemaal geen slaapkamertrends zijn. In dit blog delen we de trends van het moment.

Het bed als eyecatcher

Centraal in de slaapkamer staat uiteraard het bed. In plaats van een ‘’gewoon’’ bed, kunt u ervoor kiezen om een ‘’custom made’’ bed te laten maken. Nilson maakt het mogelijk om uw eigen bed naar wens samen te stellen. Het model, matras, hoofdbord en de materialen kunt u zelf kiezen, zodat het bed perfect past bij de rest van het interieur.

Meerdere ruimtes combineren

Een trend die we op het moment eigenlijk in het hele huis kunnen toepassen is het combineren van verschillende functies en ruimtes. Woonkeukens zijn bijvoorbeeld al een tijdje geliefd, maar dit combineren van functies zien we nu ook steeds meer in de slaapkamer. Er kan bijvoorbeeld een doorloop worden gemaakt van de slaapkamer naar de badkamer of worden gekozen voor een bad in de slaapkamer. Veelal oogt een badkamer ensuite ruimtelijker dan twee aparte, afgesloten kamers.

Badkamer ensuite naar ontwerp van Osiris Hertman met bed van Nilson

Planten

In de woonkamer zien we het al een tijdje, veel planten en het liefst ook allemaal verschillende soorten. Waarom niet ook in de slaapkamer?

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zien we al even in het interieur en dat zal voorlopig ook wel zo blijven. De natuur blijft een belangrijke inspiratiebron voor het interieur en dat kan zijn in de vorm van natuurlijke prints, kleuren en materialen als hout, steen, leer, wol, linnen en kokos.

De trend die gepaard gaat met natuurlijke materialen is de duurzaamheidstrend. Investeren in meubels die lang meegaan of gerecyclede materialen en meubels.

Natuursteen en marmer

Deze materialen zijn tijdloos en niet trendgevoelig, wel zagen we ze eerder meer in de keuken, woon- en badkamer. Ze kunnen de slaapkamer ook een bijzonder luxe uitstraling geven en dat kan rigoureus of subtiel met accessoire als nachtkastjes, vazen of spiegels.

Boutique chic

Ook helemaal van nu is de ‘’Boutique chic’’ trend. Deze luxe woonstijl is een mix van eigentijds design en klassieke elementen. Fluweel, marmer, goud accenten en intense, veelal donkere tinten worden gecombineerd bij deze stijl. Verf uw muren in warme diepe kleuren als nachtblauw of emerald groen en combineer rijke materialen voor spannende contrasten. Denk bijvoorbeeld aan opvallende plaids, luxe hoofborden en mooi beddengoed. Ook warme beigetinten en terra-kleuren mogen weer, denk bijvoorbeeld aan de Flexa kleur van 2019, Spiced Honey, een warme amberkleurige tint, geïnspireerd op honing.

Nilson bed in slaapkamer naar ontwerp van Ethnic Chic

Nilson bed in slaapkamer naar ontwerp van Osiris Hertman

Zin gekregen om aan de slag te gaan met uw eigen slaapkamer? In onze Nilson Concept Store helpen we u graag met het samenstellen van uw droom bed. Daarnaast vindt u in het design center alles om uw slaapkamer een totale make over te geven, van behang tot gordijnen en van nachtkastjes tot verlichting.

Reactie plaatsen