Cavallaro Napoli hotel Haarlem
01 november 2021 
2 min. leestijd

Cavallaro Napoli hotel Haarlem

Cavallaro Napoli

Als zoon van een Italiaanse vader en een Nederlandse moeder, heeft oprichter Giuseppe Cavallaro al van kleins af aan veel interesse in mode. Ook zijn liefde voor ambachtelijke vakmanschap is groot. Met als doel de authentieke Italiaanse flair naar Nederland te brengen, richt hij in 1999 Cavallaro Napoli op.


Van Napels tot Utrecht

Een Cavallaro Napoli collectie zijden stropdassen, vervaardigd in een klein atelier in het centrum van Napels, betekent het begin van het merk. Drie jaar later lanceert Giuseppe zijn eerste shirtcollectie. Het bleek een doorslaand succes, de Italiaanse designs met kenmerkende hoge kragen, opvallende prints en het verfijnde geborduurde logo vielen al snel op bij modeliefhebbers. Vanaf die periode openen ook een aantal kleine boetieks, waarna Giuseppe zijn eerste brandstore in Utrecht opent. Inmiddels is het merk uitgegroeid tot een volwaardig luxury fashion-brand met 17 brandstores in Nederland, 2 in België en meer dan 350 verkooppunten in binnen- en buitenland.


Hotel

Het Cavallaro Hotel is een waar verlengstuk van het merk; eigentijds en elegant met een moderne twist. Dit hotel is voor de oprichter, Giuseppe Cavallaro, als een droom die uitkomt. Tijdens de opstartperiode van het merk was het hard werken, constant reizen en dus veel hotelovernachtingen. In die tijd ontstond het idee voor een eigen hotel, waar de stijl en filosofie van Cavallaro zouden samenkomen. 

Dat idee is nu gerealiseerd. In hartje Haarlem is het Cavallaro Hotel geopend, een uniek, kleinschalig boetiek hotel met vier kamers. De stijlvolle kamers hebben luxe voorzieningen en zijn ingericht met oog voor detail en kwaliteit. Luxe betekent ook goed slapen in een heerlijk bed, daarom is gekozen voor de natuurlijke handgemaakte bedden van Nilson Beds. 

Naast luxe en comfort wilde de eigenaar ook het gevoel van thuiskomen creëren of op z’n Italiaans “La mia casa è la tua casa”.


Nilson Beds Conceptstore

Het knusse Haarlem ontdekken en ‘s nachts uitrusten op een Nilson bed is natuurlijk een mooie manier om kennis te maken met zowel de stad als met Nilson. Wilt u liever alleen eens komen proef liggen op de Nederlandse, handgemaakte Nilson bedden? Dan bent u van harte welkom in onze showroom in Gorinchem. Ook kunnen wij u hier adviseren bij de inrichting van uw slaapkamer, zo creëert u uw eigen luxe hotelsuite thuis.